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you might like these - potato donuts


slomo

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My investigation into Quebec sledding opportunities is paying off big time!

 

"Potato donuts are a Lanaudière specialty that can be found almost everywhere throughout the region. Here’s the Délices d’Antan bakery’s authentic recipe. "

 

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https://lanaudiere.ca/fr/blogue-lanaudiere/recette-de-beignes-aux-patates/

 

 

RECETTE DE BEIGNES AUX PATATES DE DÉLICES D'ANTAN
Ingrédients

    1 lb de patates pilées
    2 cuillères à soupe de vanille
    2 tasses de sucre
    1/2 tasse de beurre
    7 tasses de farine
    2 cuillères à soupe de poudre à pâte
    2 tasses de lait

Préparation

    Mélanger tous les ingrédients dans un grand bol et faire reposer le mélange au frigo durant 24 heures.
    Former les beignes et les faire frire dans la graisse Crisco ou dans l'huile de canola.
    Déguster!

 

Si le courage vous manque où que vous avez envie de goûter à différentes saveurs, consultez le site Web de la boulangerie pour connaître les points de vente. Vous pourrez demander vos beignes nature, trempés au sirop d'érable chaud, roulés dans la cannelle ou le sucre en poudre ou trempés dans le miel.

 

 

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11 minutes ago, slomo said:

My investigation into Quebec sledding opportunities is paying off big time!

 

"Potato donuts are a Lanaudière specialty that can be found almost everywhere throughout the region. Here’s the Délices d’Antan bakery’s authentic recipe. "

 

5a3c0ed678af9_potatodonut.png.8ab0efb601c8b1a4ab66ee19b7d743d2.png

 

https://lanaudiere.ca/fr/blogue-lanaudiere/recette-de-beignes-aux-patates/

 

 

RECETTE DE BEIGNES AUX PATATES DE DÉLICES D'ANTAN
Ingrédients

    1 lb de patates pilées
    2 cuillères à soupe de vanille
    2 tasses de sucre
    1/2 tasse de beurre
    7 tasses de farine
    2 cuillères à soupe de poudre à pâte
    2 tasses de lait

Préparation

    Mélanger tous les ingrédients dans un grand bol et faire reposer le mélange au frigo durant 24 heures.
    Former les beignes et les faire frire dans la graisse Crisco ou dans l'huile de canola.
    Déguster!

 

Si le courage vous manque où que vous avez envie de goûter à différentes saveurs, consultez le site Web de la boulangerie pour connaître les points de vente. Vous pourrez demander vos beignes nature, trempés au sirop d'érable chaud, roulés dans la cannelle ou le sucre en poudre ou trempés dans le miel.

 

 

Doesn't do me a damn bit of good being in French.... oh well.

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19 minutes ago, 02Sled said:

Doesn't do me a damn bit of good being in French.... oh well.

Denis can translate it for us.

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11 hours ago, Wildbill said:

ugh 

X2

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X3

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12 hours ago, Wildbill said:

ugh 

47 minutes ago, Bigfish said:

X2

 

45 minutes ago, 02Sled said:

X3

 

What do you guys mean "ugh" ?....use new potatoes, leave the skins on and they are HEALTHY doughnuts - with fiber and the natural goodness of maple syrup. Can't get that at Tim Hortons.

 

 

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uhh, but they grow in....DIRT!

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There was a place in the Sault when I was in my late teens called the Spud-o-Nut Shop.  Their specialty was a donut made from potatoes.  They were very moist and delicious.  Have not had a donut that compares to those since.

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Ketchup, vinegar and salt donuts?? Or chocolate layered potatoes? 

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1 hour ago, ontariof7 said:

Ketchup, vinegar and salt donuts?? Or chocolate layered potatoes? 

How about poutine donuts??

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